fbpx

Pilates

Pilates – Cronologie

Principalul scop al exercitiilor Pilates este marirea rezistentei fizice si mentale, tonifierea musculaturii si imbunatatirea echilibrului, a flexibilitatii (majoritatea exercitiilor implicand contractii ale muschilor abdominali, oblici, paravertebrali si fesieri) dar si coordonarea permanenta a miscarii cu respiratia.

Postura, mobilitata, echilibrul, puterea , controlul toate coordonate cu respiratia sunt puncte cheie care joaca un rol important in realizarea corecta a exercitiilor, dar sunt si obiective castigate, pas cu pas, de-a lungul timpului in care principiile Pilates devin o obisnuinta.

Acest program a fost gandit si dezvoltat de catre Joseph Hubertus Pilates in Germania la inceputul anilor 1900. Fiind un copil fragil si bolnavicios el si-a propus sa-si depaseasca slabiciunea fizica dezvoltand un program de exercitii fizice specializat pe control muscular si miscari menite sa creasca circulatia sanguina, sa mareasca puterea sistemului cardiovascular si sa elibereze organismul de toxine.

Pilates si-a denumit noul sistem “ contrologia muschilor ” si prin el a tintit sa atinga  coordonarea completa a corpului si a mintii, lucrand cu muschii corpului ,nu asupra sau impotriva lor.

In anii  1920 a emigrat in New York City unde si-a infiintat primul studio ce a deveit repede faimos in special printre dansatori si actori. Dar adevaratul tel al lui Pilates a fost ca oricine sa aibe acces la programul lui de exercitii si si-ar fi dorit ca acesta sa devina o parte obisnuita din viata de zi cu zi a fiecaruia.

Ce este Pilates?

Pilates este o combinatie unica de exercitii de streching si exercitii de tonifiere in urma carora organismul nu se simte obosit ,din contra este o metoda profund relaxanta  datorita miscarilor incete dar ritmice iar la final senzatia care persista este de calm dar si de energie . Este tipul de exercitiu fizic recomandat persoanelor care doresc sa aibe mai degraba silueta supla si tonica a unui dansator decat corpul bine definit al unui atlet.

Caracteristicele principale ale exercitiilor Pilates sunt concentrarea si respiratia. Pozitionarea si miscarea fiecarei parti a corpului au o deosebita importanta ,cu cat corpul este folosit mai corect in timpul exercitiilor cu atat mai mult va fi folosit mai corect in viata de zi cu zi  inbunatatind astfel postura.

Pilates este o metoda grozava de a intarii si tonifia musculatura, de a imbuntatii flexibilitatea , de a creea o unitate intre corp si minte. Este o cale sigura catre un corp mai puternic si mai sanatos.

Este amuzant si reconfortant sa faci Pilates, dar in acelasi timp este un tip de exercitiu provocator si eficient.

Contacteaza-ne

Lasa-ne un mesaj si iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Not readable? Change text. captcha txt

Introdu termenul de cautare si apasa Enter