fbpx

Power Plate - Antrenamentul pe baza de acceleratie

Cu ce este mai deosebit antrenamentul pe baza de acceleratie Power Plate fata de antrenamentul clasic?

O scurta istorie si o descrie detaliata a principiului de functionare va v-a ajuta sa priviti cu mai multa curiozitate acest tip de antrenament.

Astronautii rusi au folosit pentru prima oara antrenametul pe baza acceleratiei in anii ’70 pentru a contracara efectele lipsei gravitatiei. Astfel au putut rezista in spatiu de 4 ori mai mult decat astronautii americani (420 de zile fata de 120 de zile cat au rezistat astronautii americani) .

Power Plate a fost reinventat in 1998, de catre antrenorul olimpic Guus Van Der Meer. El s-a gandit ca acest aparat ar fi binevenit pentru folosul fiecarei persoane care doreste sa-si mentina corpul in forma, dar nu are timp sa petreaca foarte multe ore in sala de sport.

Mai eficiente si mai putin riscante decat antrenamentele cu greutati, exercitiile Power Plate tonifica muschii, intensifica circulatia sanguina si imbunatatesc flexibilitatea intr-un timp redus. Intensitatea vibratiilor se poate programa, iar ca antrenament se pot face exercitii de incalzire, de fermitate si de relaxare.

15 minute de exercitii executate cu ajutorul Power Plate echivaleaza cu o ora si jumatate de antrenament obisnuit la sala.

Este indicat ca antrenamentul sa se faca impreuna cu un instructor care sa aleaga exercitiile cele mai potrivite si sa exemplifice pozitionarea corecta in timpul executiei. Tot impreuna cu instructorul se stabilesc obiectivele si se discuta despre situatiile in care nu este indicat acest tip de antrenament.Este recomandat de 2 chiar 3 ori pe saptamana, durata unei sedinte nedepasind 30 de minute.

Cum functioneaza Power Plate?

ACCELERATION TRAINING (antrenament pe baza de acceleratie), executat cu ajutorul aparatelor Power Plate determina contractia reflexa a musculaturii, de 25 – 50 de ori pe secunda,asta datorita fenomenului acceleratiei.

Vibratiile actioneaza asupra receptorilor din talpa, care trimit un mesaj la nivelul sistemului nervos central, iar acesta trimite inapoi comanda de contractie reflexa a fibrelor musculare.

Fibra musculara este activata in proportie de 95-97%, ceea ce inseamna ca vibratiile actioneaza asupra unor fibre musculare ce nu pot fi antrenate in timpul exercitiilor obisnuite (muschii de sustinere ai coloanei vertebrale, muschii pelvisului si bazinului, care de obicei sunt mai greu de antrenat )

In antrenamentul conventional fibra musculara e activata intr-un procent de doar 40%, iar in cazul sportivilor de performanta in proportie de 80%.

Majoritatea metodelor de antrenament folosesc greutatea (haltere, gantere, aparate specifice etc). Antrenamentul Power Plate utilizeaza dar greutatea corpului si cresc acceleratia prin impuls mecanic.

Beneficiile acestui tip de antrenament constau în cresterea fortei, rezistentei si a tonicitatii generale ,cresterea densitatii osoase, intensificarea arderilor prin cresterea metabolismului, imbunatatirea coordonarii si a echilibrului si obtinerea unei stari de bine pe care un antrenament bine facut o ofera intotdeauna.

De ce Power Plate?

Pentru ca este : rapid, dovedit, castigator.

Aceste trei lucruri demonstreaza pe deplin efectele utilizarii Power Plate

Rapid!

Tehnologia , dezvoltata in cadrul programului spatial rusesc , foloseste reflexele naturale ale corpului uman . Ca un rezultat al acceleratiei tri-dimensionale generate de Power Plate , reflexele sunt stimulate astfel incat 97 % din masa musculara totala este activata , contractandu-se de pana la 3000 ori pe minut.

Dovedit clinic!

Efectele tehnologiei Power Plate au fost demonstrate stiintific . Peste 80 de publicari diferite ale studiilor arata larga arie de acoperire a rezultatelor tratamentelor cu Power Plate.

Dovedit clinic!

Impreuna cu incredibilele efecte ale Power Plate , cunostintele specializate ale unui antrenor personal certificat , va ofera cele mai rapide efecte posibile, garantate !

0

Introdu termenul de cautare si apasa Enter

Trimite mesajul prin Messenger App